هدف پژوهش حاضر بررسی اثر ناباروری بر سلامت اجتماعی زنان است که به این منظور دو گروه از زنان شامل یک گروه 20 نفری از زنان شهرستان سقز دارای تجربهی باروری و یک گروه 20 نفری از زنان همین شهرستان که یا توان فرزندآوری نداشتند و یا برای فرزندآوری نیازمند سپری کردن دوران مراقبتی و دارویی ویژهای بودند با روش تصادفی ساده انتخاب شدند و به روش آزمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند. اعتبار پرسشنامه با روش اعتبار محتوا ارزیابی شد و برای ارزیابی پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شده است. یافتهها نشاندهندهی سلامت اجتماعی پایینتر زنان نابارور در مقایسه با زنان بارور است (14/3 در برابر 36/3). همچنین تفاوت معنیداری میان سلامت اجتماعی زنان بارور و نابارور در قالب پنج بعد وجود دارد (Sig=0.04). مقایسهی ابعاد سلامت اجتماعی در میان دو گروه نشان میدهد ابعاد «شکوفایی اجتماعی» (متوسط رو به پایین) و «انسجام اجتماعی» (متوسط رو به بالا) تفاوت معنیداری در میان دو گروه ندارند اما ابعاد «همبستگی اجتماعی» (متوسط)، «پذیرش اجتماعی» (متوسط رو به بالا) و «مشارکت اجتماعی» (متوسط رو به بالا) تفاوت معنیداری را نشان میدهند. از این نتایج می توان استنباط کرد که جامعه بخشی از فرآیند تکامل شخصیتی و هویتی زنان را منوط به ایفای نقش مادری میداند. ناباروری و نداشتن تجربهی مادری باعث ایجاد نگرش و قضاوت منفی جامعه در مورد زنان نابارور میشود و همین نگرش منفی میتواند میزان سلامت اجتماعی زنان را تحت تاثیر قرار دهد و آن را با چالش جدی مواجه کند.
بیانی, فرهاد, آقایاری هیر, توکل, حسینی, سید یاسین, & دنکوب, غلامرضا. (1394). مقایسهی وضعیت سلامت اجتماعی در میان زنان بارور و نابارور. جامعه شناسی سبک زندگی, 1(4), 67-97.
MLA
فرهاد بیانی; توکل آقایاری هیر; سید یاسین حسینی; غلامرضا دنکوب. "مقایسهی وضعیت سلامت اجتماعی در میان زنان بارور و نابارور". جامعه شناسی سبک زندگی, 1, 4, 1394, 67-97.
HARVARD
بیانی, فرهاد, آقایاری هیر, توکل, حسینی, سید یاسین, دنکوب, غلامرضا. (1394). 'مقایسهی وضعیت سلامت اجتماعی در میان زنان بارور و نابارور', جامعه شناسی سبک زندگی, 1(4), pp. 67-97.
VANCOUVER
بیانی, فرهاد, آقایاری هیر, توکل, حسینی, سید یاسین, دنکوب, غلامرضا. مقایسهی وضعیت سلامت اجتماعی در میان زنان بارور و نابارور. جامعه شناسی سبک زندگی, 1394; 1(4): 67-97.