حمایت از تولید و مصرف تولیدات ملی همواره در اولویت سیاستگذاریهای اقتصادی و اجتماعی قرار داشته است، اما علیرغم تأکید بر مصرف کالاهای داخلی، تاکنون در تحقیقات اندکی این گرایشها بهطور منسجم و علمی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است. بر این مبنا، هدف اصلی این مطالعه، بررسی عوامل مؤثر بر میزان تمایل مصرفکنندگان به مصرف محصولات داخلی تحت عنوان «ملیگرایی مصرفی»، به صورت کمی و در نمونه نسبتاً وسیع و متنوعی از مصرفکنندگان میباشد. این مطالعه از نوع پیمایشی بوده و دادههای تحقیق با استفاده از تکنیک پرسشنامه جمعآوری گردیده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان 15 سال به بالای شهر کاشان در سال 1392 میباشد. با استفاده از فرمول نمونهگیری کوکران، 605 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین و به روش تصادفی انتخاب و بررسی شدهاند. بر اساس نتایج تحقیق، متغیر میهنپرستی با حجم اثر در حد متوسط و 35 درصد اثرگذاری کل در رتبه اول، رضایت از کالای خارجی با 25- درصد اثرگذاری کل در رتبه دوم، متغیر عملکرد تولیدکنندگان داخلی با 8 درصد اثرگذاری کل در رتبه سوم و متغیرهایرضایت از کالای داخلی، نگرش به کالای خارجی، تبلیغات تلویزیون و تشخصپذیری به ترتیب با حجم اثر کم در رتبههای بعدی قرار دارند. مقدار 0.167= Q2نیز نشان میدهد؛ در مجموع، توان پیشبینی کنندگی مدل در حد متوسط میباشد. علاوه بر این، با توجه به مقدار به دست آمده در ماتریس اهمیت- عملکرد، متغیر تبلیغات تلویزیونی دارای اهمیت و در عین حال عملکرد ضعیفتر میباشد.
نیازی, محسن, شفائی مقدم, الهام, & نژادی, اعظم. (1395). تبیین عوامل مؤثر بر ملیگرایی مصرفی بر اساس مدلیابی حداقل مجذورات جزئی: PLS؛ (مورد مطالعه شهروندان شهرستان کاشان). جامعه شناسی سبک زندگی, 2(5), 221-264.
MLA
محسن نیازی; الهام شفائی مقدم; اعظم نژادی. "تبیین عوامل مؤثر بر ملیگرایی مصرفی بر اساس مدلیابی حداقل مجذورات جزئی: PLS؛ (مورد مطالعه شهروندان شهرستان کاشان)". جامعه شناسی سبک زندگی, 2, 5, 1395, 221-264.
HARVARD
نیازی, محسن, شفائی مقدم, الهام, نژادی, اعظم. (1395). 'تبیین عوامل مؤثر بر ملیگرایی مصرفی بر اساس مدلیابی حداقل مجذورات جزئی: PLS؛ (مورد مطالعه شهروندان شهرستان کاشان)', جامعه شناسی سبک زندگی, 2(5), pp. 221-264.
VANCOUVER
نیازی, محسن, شفائی مقدم, الهام, نژادی, اعظم. تبیین عوامل مؤثر بر ملیگرایی مصرفی بر اساس مدلیابی حداقل مجذورات جزئی: PLS؛ (مورد مطالعه شهروندان شهرستان کاشان). جامعه شناسی سبک زندگی, 1395; 2(5): 221-264.